Blog

SPIRULINA, A SZUPERÉLELMISZER!

Maxnutrition
2022.03.07 12:21
SPIRULINA, A SZUPERÉLELMISZER!

A spirulina az egyik legősibb élőlény Földünkön. Egy tápanyagokban hihetetlenül gazdag algafajta. Mind a WHO (Egészségügyi Világszervezet), mind a NASA által “szuperélelmiszernek” elfogadott táplálékkiegészítő. Ez az alga szinte tökéletes táplálék, mert méregtelenít, táplál, lúgosít, feltölti a szervezetet nyomelemekkel, ásványi anyagokkal. Több mint 100 féle tápanyagával, a világon ismert növények közül, a legteljesebb tápanyag-kombinációval rendelkező élelmiszernek tartják.

A Spirulina magas pH értékű sós vízben él. Rengeteg vitamint tartalmaz –A, B1, B2, B3, B6, B9, C és E vitamint, valamint 60% –os fehérjetartalma egyedülálló! Nagyon magas tisztán növényi fehérje forrás (60-63%, ami 3x magasabb, mint a hús vagy a hal fehérje tartalma). Ezek miatt vegetáriánusoknak szinte nélkülözhetetlen. Így a vegetáriánusok számára sem okoz többé gondot az izomtömeg növelés! Az extra fehérjebevitel elengedhetetlen a szép, definiált izmok építéséhez és megtartásához. Sportolók részére és rendszeresen kihívást jelentő, keményebb edzések esetén is fontos az extra bevitel, hiszen az izomzat, csak ennek hatására tud fejlődni.

Az anémia, vagyis a vérszegénység főleg az idős embereket érinti. Az egyik leggyakoribb formája a vér alacsony hemoglobin vagy vörösvértest szintje. A hiányállapot egyik kísérőjelensége a kimerültség és a fáradtság. Kutatások szerint a spirulina meg tudja emelni a vér hemoglobin és vörösvértest szintjét.

Az ásványi anyagokban gazdag és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező Spirulina, képes meggátolni a krónikus gyulladás terjedését, továbbá gátolni tudja az oxidatív sejtsérüléseket. Ezek a jelenségek felelősek a rák kialakulásáért. A fikocianin segít leküzdeni a szabadgyököket és megakadályozza a szervezet gyulladásos válaszát.

A spirulina a hosszú és egészséges élethez az emésztés javításával is hozzájárul azáltal, hogy megakadályozza a káros baktériumok (pl. E.coli) növekedését és támogatja a hasznos baktériumokat, melyek a bélflóra egyensúlyához szükségesek. Az egészséges bélflóra a jó egészség alapja, befolyásolja a tápanyagok hasznosulását, erősíti az immunrendszert, ezáltal véd a fertőzésekkel szemben.

Ez a szuperélelmiszer képes szabályozni továbbá:

  • a vércukorszintet
  • a vérnyomást
  • a koleszterinszintet
  • csökkenteni a gyulladásos fájdalmakat
  • segít megelőzni a szívbetegségeket, valamint a vese- és májbetegségeket
  • támogatja az szervezet védekezőképességét
  • mérsékli az allergiát (képes elnyomni a náthát és az összes egyéb virágpor-, állatszőr- vagy porallergia okozta tüneteket)
  • javítja az emésztési folyamatokat és az agy funkcióit
  • Pozitívan hat a menstruáció előtti időszakban és egészségesen tartja az ízületeket

A MAXnutrition Spirulina kiszerelés 100 db kapszulát tartalmaz, naponta 1 kapszula az ajánlott. Legfeljebb napi 8 kapszula fogyasztását ne lépd túl.