Blog

KALCIUM-CINK-MAGNÉZIUM, A NYERŐ HÁRMAS!

Maxnutrition
2022.03.15 12:21
KALCIUM-CINK-MAGNÉZIUM, A NYERŐ HÁRMAS!

kalcium rendkívül fontos ásványi anyag,
azt is mondhatnánk, hogy nélküle nincs élet, ugyanis minden sejtnek, szövetnek szüksége van rá. A kalciumnak a csontok szilárdságának biztosításán kívül meghatározó szerepe van az idegek és izmok ingerelhetőségében, az izom összehúzódásban, sőt még a véralvadásban is. Sőt jótékony hatása van az idegrendszerre is, csökkenti a stresszt, és kiválóan felveszi a harcot az álmatlansággal szemben is.

A kalcium nélkülözhetetlen az immunrendszer normális működéséhez, hiszen számos biokémiai reakciót, -mint a fehérjék és enzimek működése-, is a kalciumkoncentráció változása állítja be. Nem véletlen, hogy allergiás rohamok enyhítésére is kalciumot adnak.

Kalciumhiányt okozhat a mellékpajzsmirigy alul működése, a D-vitamin-hiány, vesebetegségek és a hasnyálmirigy-gyulladás is. Ezekben az esetekben a kiváltó ok megszüntetése nélkül nem jön rendbe a kalcium-háztartás. Várandósság és szoptatás során is megnő a kalcium-szükséglet, pótlásra pedig leggyakrabban tejfehérje-allergia esetén van szükség.
Az öregedéssel, a megfelelő mennyiségű pótlása szükségszerű, hogy meggátolhassuk a csontvesztést, csökkentsük a csonttörések kockázatát, elkerülhessük a reumatikus ízületi gyulladásokat, egyéb csontdeformitásos betegségeket.

A Cink hihetetlenül fontos a szervezetünk számára. Szinte minden emberi sejt működéséhez elengedhetetlen. Fontos szerepet játszik a fehérjék, a kollagén és az inzulin szintézisében, tehát cink nélkül ezek nem, vagy sokkal rosszabb hatékonysággal hasznosulnak szervezetünkben.
Kutatások bizonyítják, hogy ha a szervezet növekedéséről van szó, a cink az egyik legfontosabb összetevő az étrendben, de emellett olyan kulcsfontosságú funkciókhoz is szükséges, mint a genetikai aktivitás szabályozása, illetve a szénhidrát-anyagcsere és a vércukorszint egyensúlyának fenntartása.

Csökkenti a vér koleszterin szintjét és támogatja emellett a pajzsmirigy hormontermelését. Sőt, erősíti az immunrendszert is, ezáltal ellenállóbbak leszünk a fertőzések betegségekkel szemben. Férfiaknál növeli a tesztoszteron és a spermák termelődését. Gyulladásos betegségeknél is sikeresen alkalmazzák és az ekcéma kezelésénél is sikereket lehet vele elérni.

A cink további problémák megelőzésére vagy kezelésére is jótékony hatással van, mint: bőrproblémák, alkoholizmus, Alzheimer-kór, jóindulatú prosztata-megnagyobbodás, megfázásos betegségek, cukorbetegség, epilepszia, pikkelysömör, időskori szürke hályog.

A Magnézium a sejteken belül fejti ki hatását, és hasonlóan a kalciumhoz, elengedhetetlen az egészséges csontozat, fogazat megtartásához. Emellett javítja a memóriát, a józan ítélőképességet, szabályozza a pajzsmirigy működését. A vérnyomásra is pozitívan hat, mivel a szív tevékenységét is javítja.

Elengedhetetlen az egészséges szívműködéshez, csökkenti a szívroham kockázatát, normalizálja a keringést. Csökkenti, illetve normális értékre állítja be a koleszterinszintet. Közreműködik az immunrendszer működésében, lassítja az öregedést.
Magnéziumhiány esetén idegrendszer és az izmok működési zavarai léphetnek fel, valamint anyagcsere problémák, és reszketés, remegés.

Kiváló savkötő, ezért segíthet gyomorsav túltengésben. Ilyenkor étkezés előtt kell bevenni.
Hozzájárul a fogak egészségének megőrzéséhez, csökkenti a kalcium tartalmú vesekövek, valamint az epekövek kialakulásának kockázatát. Segíthet gyomorrontás esetén. Természetes nyugtatószer (kalciummal együtt bevéve), lazító és nyugtató hatásának köszönhetően csökkenti a depressziót és a szorongást, mérsékli a depressziót, tompítja a stressz káros hatásait.

A MAXnutrition Ca-Zn-Mg formula tartalmazza a napi szükségletet egy komplex formulában. A 60 darabos kiszerelés biztosítja akár 2 havi adagodat is és a három fő alkotóelemen kívül egyéb nyomelemeket is tartalmaz, mint a réz és a bór.